Prinsengracht 715, Amsterdam

Prinsengracht, 715, Amsterdam
Verkocht

Prinsengracht 715, Amsterdam

Prinsengracht, 715, Amsterdam

BESCHRIJVING

VERKOCHT

APPARTEMENTSRECHT PRINSENGRACHT 715

Gelegen aan de 3e hoofdgracht van de Amsterdamse historische grachtengordel, in de directe nabijheid van:

  • het Leidseplein: met het toekomstige HardRock Hotel (voormalig Hotel Americain), het Hirschgebouw en vele uitgaansgelegenheden
  • de Leidsestraat: waar vele boutiques alsook nationale en internationale winkelketens een vestiging hebben
  • de Nieuwe Spiegelstraat waar de meest toonaangevende antiquairs en kunstgaleries zijn gevestigd
  • het Spui met o.a. het werelberoemde café Hoppe, café Luxembourgh en o.a. restaurants d’Vijff Vlieghen en Haesje Claes.
  • op loopafstand zijn o.a. het Rijksmuseum, het Concertgebouw, het Vondelpark, DeLaMar Theater, de bloemenmarkt op het Singel en de oude binnenstad.
PAND

Dit voormalige pakhuis, opgenomen op de lijst van Rijksmonumenten, is oorspronkelijk gebouwd rond 1790. Tot 1912 stond de top van deze gevel op een huis op de Dam. Op de top prijkt een vaas (bron Amsterdamse Grachtengids).
Het appartementsrecht op de begane grond en eerste verdieping, is nu te koop. De bovengelegen vier verdiepingen worden bewoond. Het appartementsrecht is o.a. in gebruik geweest als showroom en galerie. Binnen het geldende bestemmingsplan is het ook toegestaan om het appartementsrecht te bewonen.

De ruimte is thans voorzien van: een pantry, sanitair, lift, trappenhuis, verlichtingsarmaturen, c.v. installatie en alarminstallatie.
De eerste verdieping is zowel via een interne trap op de begane grond bereikbaar als via een separaat trappenhuis en lift in de centrale hal waarvan ook de bewoners van de bovengelegen woningen gebruik maken. Onder voorbehoud van verkrijging van goedkeuring van het bevoegd gezag, zijn de begane grond en eerste verdieping separaat te gebruiken.

Compare listings

Compare